Pædagogik

Dagligdagen

Vuggestuen
Vores ønske i vuggestuen er at tilbyde børnene en tryg hverdag med de bedst mulige rammer for leg, læring og udvikling. Stuerne tilbyder tryghed og forudsigelighed, men vi samarbejder også på tværs. Dette gør vi for at skabe et miljø hvor børnene oplever tryghed og tillid hos flere forskellige voksne - og samtidig oplever at ”høre til” i flere forskellige fællesskaber.

Vi vil altid forsøge at skabe den bedst mulige start for dit barn i vores vuggestue. Indkøringen handler for os om tryghed, ro, tillid og samarbejde. I kender jeres barn bedst, og er en kæmpe ressource for os når vi skal give jeres barn en tryg og god start på institutionslivet. Alle børn er forskellige og derfor vil indkøring, tempo og parathed også være det. Vi laver aftaler ud fra det enkelte barn, og ser an hvordan barnet reagerer på det nye liv i vuggestuen.
 

Kl. 6:30 åbner vuggestuen, hvor der serveres morgenmad frem til kl. 7:30.
Alle børn spiser på én stue, ligegyldigt hvilken stue man kommer fra. Vi forsøger at tilrettelægge morgenen sådan, at der mindst er en kendt voksen fra egen stue senest kl.7:00 - så alle børn får en tryg og god start på dagen.

Efter morgenmaden leger børnene på deres respektive stuer frem til kl.9.00, hvor der tilbydes formiddagsfrugt. 

Kl. ca. 9:30-11:00 foregår der leg, aktiviteter, gåture, cykelture og hvad vi ellers finder på.
Vi veksler mellem planlagte og spontane aktiviteter, og følger gerne børnenes spor og idéer. Vi arbejder ud fra ugeplaner, så I som forældre altid kan se hvad jeres barn skal den pågældende dag.

Kl. ca. 11.00 er det blevet frokosttid, og vi spiser sammen på stuerne.
Efter frokost puttes de børn som sover lur mens de som ikke sover, eller dem som sover flere lure, leger på stuerne.

Eftermiddagsfrugt er fra kl. ca. 14.00 og løbende indtil alle er oppe fra lur.
Eftermiddagen foregår med leg på børnenes initiativer og idéer, ofte på legepladsen – især i sommerhalvåret. 

I vuggestuen har vi gode muligheder for at komme rundt i nærmiljøet og udforske, og vi benytter os meget af det. Vi går mange ture, vi har to ladcykler som stuerne skiftes til at bruge hver uge. Vi har to gå-vogne som indkørings-stuerne bruger, så de mindste børn også kan komme ud og opleve.
Vi låner hallen på den nærliggende skole ugentligt, så vi rigtig kan lege og udfordre kroppen.
Vi har buskort, så vi kan køre til de omkringliggende byer, tage på biblioteket, besøge legepladser, bondegårde og hvad vi ellers lige finder på. Vi elsker at komme ”udenfor hegnet” og opleve!

Børnehaven
Vi åbner kl. 6:30, hvor der serveres morgenmad frem til 7:30.

Senest kl. 8:00 går vi på stuerne, og der er fri leg og enkelte aktiviteter i gang.

Kl. 9:00 tilbydes der formiddagsfrugt og de egentlige aktiviteter går i gang.
Det kan være kreative aktiviteter, ture udenfor hegnet, fri leg, motoriske aktiviteter. Vi har fokus på læreplanerne og følger børnenes spor og ideer. 

Kl. 11:00 spiser vi madpakker, og ca. 12.45 går alle børn på legepladsen, på nær dem der har brug for at sove lur.

Kl. 14:00 spiser vi frugt og derefter er der leg med fokus på børnenes initiativer og ideer, ofte på legepladsen i sommerhalvåret.